سلام خدمت کاربران عزیز مرجع وردپرس . در این آموزش میخوایم وردپرس را بر روی هاست لینوکس با کنترل پنل Cpanel نصب کنیم . این آموزش بصورت تصویری و گام به گام می باشد . با ما همراه باشید …
در ادامه بررسی خواهیم کرد :
برای نصب وردپرس روی cPanel چه چیزهایی نیاز داریم ؟
شاید برای کسانی که به تازگی با cPanel آشنا شده اند سوال ایجاد بشه که برای نصب وردپرس روی سی پنل چه چیزهایی نیاز داریم ؟! به طور کلی این موارد به سه قسمت تقسیم بندی می شوند :
- هاست لینوکس با کنترل پنل سی پنل ( هاست به چیزی گفته میشه که فایل های سایت شما در اونجا نگهداری میشه )
- دامنه یا Domain ( دامنه همون آدرس وب سایت شماست )
- اسکریپت مدیریت محتوای وردپرس
وردپرس را از کجا دانلود کنیم ؟
شما می توانید برای راه اندازی وب سایت خود با وردپرس ، از 2 نسخه فارسی یا انگلیسی وردپرس استفاده کنید .
برای دانلود آخرین نسخه فارسی وردپرس می توانید از لینک زیر استفاده کنید :
دانلود آخرین نسخه وردپرس نسخه فارسی
گام نخست نصب وردپرس روی سی پنل چیست ؟
معمولا پس از اینکه هاست مورد نظر خود را خریداری می کنید یک ایمیل شامل اطلاعات هاست سی پنل خریداری شده برای شما ارسال می شود . در این ایمیل بخشی وجود دارد که اطلاعات ورود به سی پنل در آنجا درج شده است . اطلاعاتی مانند : لینک صفحه ورود به سی پنل ، نام کاربری و رمز عبور .
ابتدا بر روی لینک ورود به سی پنل موجود در ایمیل کلیک کنید . صفحه ای مشابه تصویر زیر برای شما نمایش داده خواهد شد . سپس اطاعات نام کاربری و رمز عبور را وارد کرده و روی دکمه لاگین کلیک نمایید .
پس از اینکه اطلاعات به درستی وارد شده باشد به پنل مدیریت سی پنل هدایت خواهید شد .
چگونه در cPanel دیتابیس بسازیم ؟
پس از اینکه وارد پنل مدیریت سی پنل شدید ، اولین اقدامی که باید انجام دهید ساخت یک دیتابیس می باشد . برای ساخت دیتابیس در سی پنل مانند عکس زیر روی گزینه مشخص شده کلیک نمایید :
پس از انتخاب گزینه مشخص شده در عکس بالا ، صفحه ساخت دیتابیس برای شما نمایش داده می شود .
در قسمت شماره 1 یک نام انگلیسی دلخواه برای دیتابیس خود تایپ نموده و سپس روی دکمه ساخت دیتابیس که با شماره 2 مشخص شده است کلیک نمایید .
پس از انتخاب گزینه شماره 2 ، یک پیام به شما نمایش داده خواهد شد مبنی بر اینکه دیتابیس با موفقیت ساخته شده است .
خب تا اینجا یک دیتابیس ساختیم و در مرحله بعدی نیاز هست یک یوزر برای دیتابیس خود ایجاد کنیم .
چگونه در سی پنل برای دیتابیس خود یوزر ایجاد کنیم ؟
پس از اینکه در مرحله قبل روی دکمه Go Back کلیک شد ، همان صفحه ساخت دیتابیس نمایش داده می شود که در انتهای صفحه بخش ساخت یوزر در دسترس می باشد .
در قسمت شماره 1 نام انگلیسی دلخواه برای یوزر خود انتخاب نمایید سپس روی دکمه Password Generator که با دکمه شماره 2 مشخص شده است کلیک کنید .
برای ساخت پسورد یوزر از 2 روش می توان استفاده کرد ، روش اول بصورت دستی پسورد خود را در کادر زیر شماره 1 وارد کنید و در کادر بعد از آن پسورد خود را مجددا تایپ کنید .
آموزش روش دوم برای ایجاد پسورد که روش پیشنهادی توسط مرجع وردپرس می باشد در تصویر بعدی می باشد .
پس از کلیک روی دکمه تصویر قبل که با شماره 2 مشخص شده است ، کادر بالا به شما نمایش داده می شود .
ابتدا روی دکمه Generate Password که با شماره 1 مشخص شده است کلیک نمایید تا یک پسورد جدید برای شما ساخته شود .
در کادری که با شماره 2 مشخص شده پسورد جدید نمایش داده می شود و می توانید پسورد را در یک فایل notepad کپی کنید .
سپس تیک متنی که با شماره 3 مشخص شده است را فعال نمایید . با فعال کردن این تیک شما به پی پنل می گویید که پسورد را در جایی امن کپی کرده ام .
با انتخاب دکمه Use Password که با شماره 4 مشخص شده ، این پسورد برای یوزر شما در نظر گرفته خواهد شد . پیشنهاد می کنیم برای ساخت پسورد از این روش استفاده نمایید .
در پایان بر روی دکمه Create User کلیک نمایید تا یوزر شما در سی پنل ساخته شود .
در مرحله بعدی باید اجازه دسترسی به بخش های مختلف دیتابیس را برای یوزر ساخته شده تعریف کنیم .
پس از کلیک روی لینک Go Back به صفحه MySQL Databases منتقل خواهید شد ، در پایین همان صفحه بخشی وجود دارد به نام Add User To Database
در قسمتی که با شماره 1 مشخص شده است ، نام یوزری که ساخته ایم را انتخاب می کنیم . برای انتخاب یوزر روی فلش کوچک رو به پایین که در سمت راست وجود دارد کلیک کنید ، یک لیست باز شونده نمایش داده می شود ، سپس یوزر مورد نظر را انتخاب کنید .
در ادامه می بایست دیتابیسی که ساخته ایم را انتخاب کنیم ، این کار مانند انتخاب یوزر است که با شماره 2 در تصویر مشخص شده است .
سپس روی دکمه Add کلیک می کنیم ( شماره 3 مشخص شده در تصویر )
پس از کلیک روی دکمه Add ، صفحه ای مانند تصویر بالا به شما نمایش داده خواهد شد . ابتدا تیک گزینه ALL PRIVILEGES را فعال می کنیم سپس روی دکمه Make Changes کلیک می کنیم . بعد از آن یک باکس سبز رنگ در صفحه نمایش داده می شود به معنی این هست که دسترسی یوزر مورد نظر ما به دیتابیس با موفقیت ایجاد شده است .
در پیام سبز رنگ ، مقدار username و database برای هر هاست متفاوت خواهد بود و همان نام انگلیسی نمایش داده می شود که شما موقع ساخت دیتابیس و یوزر انتخاب نموده اید .
خب در اینجا گام اول نصب وردپرس روی سی پنل را با هم انجام دادیم . در گام بعدی باید فایل های اسکریپت مدیریت محتوای وردپرس را روی هاست آپلود کنیم .
برای آپلود فایل های وردپرس ابتدا باید به صفحه اصلی کنترل پنل سی پنل برگردیم .
برای بازگشت به صفحه اصلی سی پنل روی آیکونی که در تصویر مشخص شده است کلیک نمایید .
چگونه وردپرس را در cPanel آپلود کنیم ؟
برای آپلود وردپرس روی سی پنل ابتدا باید به بخش File Manager مراجعه کنیم .
پس از ورود به File Manager فایل ها و مسیرهایی مشابه تصویر زیر خواهید دید و برای ادامه کار مسیر public_html را انتخاب می کنیم .
برای اینکه بصورت مستقیم وارد مسیر public_html بشوید ، می توانید تنظیمات زیر را اعمال کنید :
ابتدا روی دکمه Settings کلیک کنید ، سپس گزینه Web Root را انتخاب نموده در پایان روی دکمه Save کلیک نمایید . بخشی که با شماره 3 مشخص شده است اختیاری می باشد ، در صورتی که این گزینه را فعال کنید ، فایل های مخفی موجود در File Manager نیز برای شما نمایش داده خواهد شد .
پس از ورود به فایل منیجر با صفحه ای مشابه عکس زیر مواجه خواهید شد و بر روی دکمه Upload کلیک می کنیم .
در صفحه آپلود روی دکمه Select File کلیک می کنیم و فایل zip وردپرس را که در مراحل قبلی دانلود کرده ایم را انتخاب خواهیم کرد . ( مسیر انتخاب فایل زیپ وردپرس جایی خواهد بود که فایل دانلود شده را در آن مسیر ذخیره کرده اید )
پس از انتخاب فایل زیپ وردپرس ، منتظر می مانیم تا آپلود بصورت 100 درصد انجام شود و پیغام آن برای ما نمایش داده شود ، سپس روی دکمه Go Back کلیک می کنیم تا دوباره به File Manager بازگردیم .
در مرحله بعد باید فایل zip وردپرس را Extract کنیم . ابتدا روی فایل زیپ وردپرس کلیک می کنیم سپس گزینه Extract را انتخاب می کنیم .
پس از کلیک روی گزینه Extract یک باکس کوچک به شما نمایش داده می شود و گزینه اکسترکت فایلز را انتخاب نمایید .
در مرحله بعد نتیجه اکسترکت برای شما نمایش داده می شود و روی دکمه Close کلیک کنید .
پس از اکسترکت ، در کنار فایل zip که آپلود کردیم ، یک فولدر با نام wordpress ایجاد می شود روی این فولدر دابل کلیک می کنیم تا وارد فولدر وردپرس شویم .
پس از ورود به فولدر وردپرس ، تمامی فایل های موجود در فولدر را انتخاب می کنیم و به مسیر public_html انتقال می دهیم . برای انتقال تمامی فایل ها مطابق شماره گذاری موجود در عکس زیر عمل می کنیم .
ابتدا روی گزینه Select All کلیک می کنیم تا تمامی فایل ها انتخاب شوند ، سپس روی گزینه Move کلیک می کنیم و در کادری که با شماره 3 مشخص شده است عبارت public_html نوشته شده باشد و در آخر روی دکمه Move Files کلیک می کنیم .
مشاهده می کنیم که تمامی فایل ها انتقال یافت ، حالا باید به مسیر public_html برگردیم ، برای این کار روی گزینه Up One Level کلیک می کنیم .
پس از بازگشت به مسیر public_html می بایست فولدر وردپرس و فایل زیپ که قبلا آپلود کرده ایم را حذف کنیم .
سپس روی دکمه Confirm کلیک می کنیم تا فایل های مورد نظر ما حذف شوند .
در مرحله بعد باید نام فایل wp-config-sample.php را به wp-config.php تغییر دهیم و نام دیتابیس و یوزر و پسوردی که قبلا ساختیم را در این فایل وارد کنیم .
سپس روی دکمه Rename File کلیک می کنیم
سپس فایل wp-config.php را انتخاب کرده و روی گزینه Edit کلیک می کنیم تا اطلاعات دیتابیس و یوزر و یکسری تنظیمات اولیه را در این فایل وارد کنیم .
سپس در باکس کوچکی که نمایش داده می شود روی دکمه Edit کلیک می کنیم .
در تصویر زیر مکانی که باید اطلاعات دیتابیس و یوزر را در آنجا قرار دهیم مشخص شده است .
برای امنیت بیشتر سایتمون بهتر هست بخشی هایی که در تصویر زیر مشخص شده است را تغییر دهیم .
ابتدا لینک زیر را در یک صفحه جدید از مرورگر وارد می کنیم :
https://api.wordpress.org/secret-key/1.1/salt/
سپس کدی که به ما می دهد در فایل wp-config.php جایگزین می کنیم . مقدار wp_ که با شماره 2 مشخص شده است را با یک متن چند حرفی انگلیسی جایگزین می کنیم . لطفا توجه داشته باشید که مقدار آندرلاین ( _ ) را از آخر این عبارت حذف نکنید .
در ادامه روی دکمه Save Changes کلیک می کنیم ، یک کادر سبز رنگ نمایش داده می شود که تغییرات با موفقیت ذخیره شد . سپس روی دکمه Close کلیک می کنیم .
گام پایانی نصب وردپرس روی سی پنل
در مرحله پایانی ، آدرس دامنه وب سایت خود را در مرورگر وارد کنید . و مانند عکس زیر مقدارهای خواسته شده را تکمیل نمایید :
در ادامه روی دکمه ورود کلیک نمایید و سپس وارد پنل مدیریت وردپرس شوید .
پس از کلیک روی دکمه ورود به صفحه ورود به مدیریت وردپرس هدایت خواهید شد .
پنل مدیریت وردپرس مشابه تصویر زیر می باشد .
تبریک میگم ، وردپرس شما با موفقیت نصب شد 🙂
امیدوارم این آموزش از مرجع وردپرس برای شما مفید واقع بشه ، در صورتی که برای نصب وردپرس روی سی پنل سوالی داشتید در بخش نظرات ارسال بفرمایید . خوشحال میشم بتونم کمکی کنم .
سعید
تشکر از وب سایت مرجع وردپرس بابت این مطلب مفید
جاوید عابدیان
درود
خواهش میکنم ، نظر لطف شماست